Scrolling

Before and After: A Rundown Flat Becomes A Stylish London Pad



When you see pictures of a beautiful home it's hard to imagine the blood, sweat and tears behind the renovation - especially when the result exudes effortless charm. When Natasha Barry renovated House of Clay, a 3000 sq ft white stucco house in Islington, London not only was it a complete gut job, she also gave birth one month into the build! Imagine?! I'm pretty sure I was wondering around in a complete daze until my girls were at least 6 months old - I certainly wasn't working on projects of this magnitude! This one-bedroom flat occupies the House of Clay top floor and has been carefully restored to ensure original features such as the wood beams, floorboards and attic windows are intact and play a central role in the contemporary look and finish. I couldn't resist throwing in some 'before' and 'during' shots, so you can appreciate the total transformation!

Before





After



Tiles - Claybrook Studio, Tap - Devol Kitchens, Kitchen - Howdens, Handles - Buster & Punch 

The window frames have been painted in Studio Green from Farrow & Ball.





Before





After



Abstract Cubism* - print, lamp - Soho Home, sofa - Arlo & Jacob




Bedroom before




After




Bed - Habitat, Light fixture - Wo & We





Before

After





Although there aren't many of them, the 'before' pictures are perfect for showing just how far this apartment has come (especially the kitchen being converted to a bedroom)! Quite incredible.

I particularly love the kitchen (the handles are amazing!) - and the bathroom.

I also feel like I have a whole new source book for London!

Is there anything that stood out to you?

See more pictures from House of Clay here - and good news if you're looking for somewhere to stay in London, it's available to rent through The Plum Guide.

If you love a before and after as much as I do, don't miss these transformations too:

A dated Georgia house gets the Scandi treatment
a 1950s danish house gets a fabulous make-over
A drab Cape Town interior becomes a warm and cosy cottage

Vi ses imorgon! 

Niki

Photography: Anna Stathaki 
Styling: Rebecca Wakefield 



LATEST COMMENTS:

Post a Comment

Privacy Notice: We do not share personal information with third-parties nor do we store information we collect about your visit to this blog for use other than to analyze content performance through the use of cookies, which you can turn off at anytime by modifying your Internet browser's settings. We are not responsible for the republishing of the content found on this blog on other Web sites or media without our permission. This privacy policy is subject to change without notice.

 

site by Ana Degenaar

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.
MORE INFO